Artvin’in Arhavi ilçesindeki 2 bin 600 rakımlı Demirkapı Yaylası’nda bulduğu semboller Türk tarihini değiştirebilir. Eski Türk Tarih Kurumu Başkanı Yusuf Halaçoğlu, Türkiye coğrafyasında arkeolojik kazılarla elde edilen tarihi buluntuların Türk tarihini yüzde yüz değiştireceğini öne sürdü. Halaçoğlu, “Türklerin Malazgirt’e gelişi 1056 olarak nitelendiriliyor ama şimdi çok daha eskilere gidecektir. Çünkü ülkemiz coğrafyasında ortaya çıkmış Türk tarihine ait kalıntılar bizim tarihimizi yeniden sorgulamamıza ve yeniden yazmamıza neden olacaktır” dedi.
Eski Türk Tarih Kurumu Başkanı Yusuf Halaçoğlu, Demirkapı Yaylası’nda bulunan sembollerin önemini AjansHaber’e değerlendirdi:
MİLATTAN ÖNCESİNE AİT TARİHİ BULUNTULARA BİR YENİSİ DAHA EKLENDİ
Artvin’de 15 bin yıllık tarihi sembollerin ortaya çıkmasının yanı sıra Denizli ve Ankara bölgesinde de milattan öncesine ait Türkiye kültürünü dair bilgiler yer alan eserler elde edilmişti. Özellikle Ankara bölgesinde Milattan Önce 5 bin yıllarına ait Türk kültürünü yansıtan bulgular edindik. Demirkapı yaylasında 15 bin yıllık Türk tarihini hatırlatan ve Anadolu coğrafyasında Malazgirt Savaşı’ndan öncede Türklerin burada olduklarını destekleyen delil niteliği taşıyan tarihi eserlerden sadece bir tanesidir.
“ANADOLU TARİHİ YÜZDE YÜZ DEĞİŞECEKTİR”
Anadolu’daki tarih yapısı Demirkapı Yaylası’nda bulunan tarihi eserler ve Anadolu yöresinin muhtelif yerlerinde arkeolojik kazılarla elde edilmiş Türk tarihine dair bilgiler sunan mülklerle yüzde yüz değişecektir. Türklerin Malazgirt’e gelişi 1056 olarak nitelendiriliyor ama şimdi çok daha eskilere gidecektir. Çünkü ülkemiz coğrafyasında ortaya çıkmış Türk tarihine ait kalıntılar bizim tarihimizi yeniden sorgulamamıza ve yeniden yazmamıza neden olacaktır.
“AZARBEYCANLI TARİHÇİLER: TÜRKLERİN ASIL TARİHİ ANADOLUDA BAŞLIYOR”
Anadolu tarihini 1071 diye kitaplarımıza yazıyoruz. Fakat Hazar İmparatorluğu var 3.yüzyldan 8 yüzyıla kadar dayanan bir tarih mevcut. Azerbaycanlı tarihçiler Türklerin asıl tarihinin Anadolu’da başladığını savunuyor. Türklerin bir dönem Anadolu’dan ayrıldığı ancak daha sonra Orta Asya’dan tekrar yurtlarına döndüğü belirtiliyor. Tabi bunun teorik yargılar olması somut bir netice almamızı engelliyor. Sözlü iddiaların ilmi sıfatlarla desteklenmesi gerekiyor. O nedenle Arkeologların bu konular üzerinde daha detaylı araştırmalar yapması gerekiyor. Ankara Güdül’de M.Ö. 5 bin yıl öncesine dayanan kaya resimleri bulundu. O nedenle bu buluntular tarihi ciddi anlamda değiştirecek bilgiler içeriyor.
AjansHaber