Kilis’e hemen her gün katyuşa füzeleri, havan mermileri ateşleniyor. 66 km. ile 100 km. lik mesafelerden atılan füze – roketler şehir merkezindeki evlere, refüj ( orta kaldırım ) çalışması yürüten işçilerin üzerine, okullara isabet ediyor.
Ocak ayından bu yana Kilis’e atılan roket sayısı 45.
Bu patlamalarda ölenlerin sayısı ise 17.
Batı’nın organize ettiği Suriye iç savaşı, kendi kaynağından çıkarak Türkiye’ye iltihak ediyor.
900 km.lik Türkiye – Suriye sınır hattı tamamen belirsizleşirken, önceleri Şam’da, Humus’ta, Halep’te patlayan bombalar şimdi Kilis’te patlıyor.
1921’den çok mu farklı?
İngilizlerin Antep’i işgali yaklaşık 1 yıl sürdü.
1919 Eylül’ünde yapılan antlaşmayla İngilizler Musul üzerindeki “nezaret hakkı”ndan vazgeçtiler. Önce Suriye’yi,daha sonra da Antep,Urfa ve Maraş’ı boşalttılar. Sonrasında Fransız birlikleri 29 Ekim 1919’da Kilis’i,5 Kasım 1919’da da Antep’i işgal ettiler. İşgale katılan Fransız askerleri arasında,bölgeden daha önce göç eden Ermeniler de vardı.
Senaryo aynı değil mi?
Batılı emperyalistler 2003’te önce Irak’ı işgal etti. Musul ve Kerkük üzerinden bir kukla devlet kurarak Güney sınırımızın bir halkasını çevirdiler. Şimdi de Suriye’ye pençelerini sokan aynı küresel sırtlanlar, Irak’ın kuzeyindeki halkayı, Suriye üzerinden genişletmeye çalışıyorlar.
Irak ve Suriye’deki “bölgesel iç savaş” senaryosunu, Kilis / Gaziantep üzerinden, diğer illere taşımak asıl dertleri. Kilis alınırsa, Gaziantep alınırsa, Adana’yı ve Niğde’yi boş mu bırakacaklar sanıyorsunuz?
Kilis – Gaziantep’ten ateş altında olan illerimiz, sınırın “öte yanından” kuşatılırken, içerideki hainler Diyarbakır merkezli bölücü projelerini tatbik etmeye çalışıyorlar.
NUTUK’ta ne diyordu Atatürk? “Dışarıdan kuşatılan ve içeriden teslim alınmaya çalışılan Türkiye.”
Fransızların kuşatmasına karşı , 11 aydan fazla süren direnişte, Fransız ordusu 70.000-80.000 kadar top mermisi ile şehri bombardımana tutması sonucu 8.000 bina harap oldu ve bir o kadar bina da hasar gördü. 6.000 üzerinde Türk (çoğu sivil) öldü.
Bombaların Gaziantep,Adana,İzmir’de şehir merkezine düşmesini beklemeyeceğiz değil mi?
Gaziantep’te gerçekleşen Şahinbey Savaşları,Karayılan, Savaşları,Akbaba Savaşları genetik hafızamızdaki yerini koruyor? Anasına tasallut eden işgalci Fransız subayına karşı koyan 12 yaşındaki Şehit Kamil’in kana boyanmış bedeni gözlerimizin önünde mi? Biz Milli Kurtuluş Savaşı’nı unutmadık. Emperyalistler de unutmadı. Geri geleceklerdi, geldiler. Onlara ikinci kez derslerini vermek için hazır olalım.
Mithat Akar – Gaziantep
mevzuvatan
foto:milliyet
Reklam alanı