ERDOĞAN YASAYI ONAYLADI
‘Fezlekesi olan vekillerindokunulmazlıklarının kaldırılması’na ilişkin yasa, referanduma gitmeden Cumhurbaşkanı onayıyla yürürlüğe girdi.
Resmi Gazete yayımlanması bekleniyor…
BU YASA NE ANLAMA GELİYOR?
Yasayla birlikte 27 AKP, 51 CHP, 9 MHP, 50 HDP ve 1 bağımsız milletvekili 675 ayrı dosyadan yargılanacak.
Yargılama süreci de şöyle işleyecek:
* Anayasa Değişikliği Resmi gazetede yayınlandıktan sonra TBMM’deki tüm fezlekeler ilgili savcılıklara gönderilecek.
Savcılıklar bu fezlekelerdeki suç iddialarıyla ilgili dava açacak ya da takipsizlik kararı verecek.
* Suçun işlendiği dönemdeki ceza yasaları, daha sonra değiştiği için bu dosyalardan bir bölümü hakkında, takipsizlik kararı verilmesi bekleniyor.
* Ancak yasama dokunulmazlığı kaldırılan milletvekilinin 7 gün içinde Anayasa Mahkemesine dava açma hakkı bulunuyor. Anayasa Mahkemesi, bu istemi 15 gün içerisinde karara bağlayacak.
* Prosedürler tamamlandıktan sonra, hakkında dava açılan milletvekili yargılanmaya başlanacak.
Duruşmalara giderek ifade vermesi gerekecek, gitmediği taktirde ihzarlı olarak polis zoru ile getirilmesi kararı verilebilecek(Sözcü).
BU BUGÜNKÜ HABER, ŞİMDİ BİR DE DÜNKÜ HABERE BAKALIM…
Haber şöyle; “ÇANAKKALE’ye partisinin İl Başkanlığı kongresine katılmak üzere gelen Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili kararın anayasaya aykırı olduğunu iddia etti”.
Yani?
Daha yargılama başlamadan tartışmalar başladı zaten AKP’nin istediği de buydu.
Neden buydu çünkü Bu Kanun, hakkında fezleke bulunan vekilleri içeriyor ancak dokunulmazlıkları kaldırmıyor.
Anayasa’nın 83’ncü maddesine göre; “Seçimden önce veya sonra bir suç işlediği ileri sürülen bir milletvekili, Meclisin kararı olmadıkça tutulamaz, sorguya çekilemez, tutuklanamaz ve yargılanamaz”, hükmü halen geçerli çünkü yeni düzenlemenin bu madde ile ilgisi yok.
Yani hakkında fezleke düzenlenmemiş olan vekiller suç işlemekte olsa dahi dokunulmazlık zırhı altındadır, bu bir!
Bir kanun geriye işlemez, HDP’li vekillerin suç işleme tarihi eski ama bu kanun yeni yani sözde yargılama başlar başlamaz zaten çığırmaya alışkın bu vekiller bu meseleyi tartışma konusu yapıp ortalığı karıştıracak ama zaten AKP’nin istediği de bu; hukuk karmaşası yaratıp “bu sistem çökmüş, yeni sistem kuralım” propagandasına araç yapmak! Bu da iki!
Ama en önemlisi REFERANDUM!
Bu kanunla önce hukuk kargaşası yaratıp sonra referandum yolunu açıp, “madem referandum hadi gelin başkanlığı da buna ekleyelim, oylayalım” diyebilmek!
İşte hukuk karmaşası başladı bile çünkü bu kanunda EŞİTLİK YOK; bir kısım vekil sözde yargılanacak ama bir kısım vekile bu kanun dokunmayacak!
İşte yeni hükümet kuruldu!
İşte yeni anayasa hazırlanıyor!
İşte Erdoğan Başkanlık diyor!
Zaten özerklik isteyen PKK/HDP de başkanlık diyor, bakmayın siz bağırıp çığırmalarına!
İŞ ENİNDE SONUNDA REFERANDUMA ÇEKİLECEK, ZATEN AKP’nin istediği de bu!
MHP desteği olmadan AKP bu işi götüremez; öyleyse tüm gözlerimiz MHP Kurultayı’nda olmalı, önce tüzük sonra BAŞKAN değişikliği ile yükselecek olan MHP bakarsınız erken seçim der ve tüm bu oyunları bozar!
Erdal Sarızeybek