Trakya toprakları bu kadar ‘ucuz’ mu yağma edilecekti… İstanbul çarpık yapılaşma ile bu kadar mı büyütülürdü…
Boğaziçi bu kadar mı rezil edilirdi… Trakyalı kızgın… Tarım kesimi ‘bu tarlalar bir daha hiçbir zaman oluşmayacak’ tepkisi gösteriyor.
Siz, Türkiye coğrafyasının yüzde 3’ünü oluşturan Trakya’yı imar rantı uğruna yağmalatamazsınız.
Bir taraftan Ergene’nin kirliliğini önlenmek için 1.5 milyon dolar harcanırken, öbür taraftan da bir ‘ikinci Gebze’ yaratamazsınız.
10 yıl içinde Trakya’nın birinci sınıf tarım arazilerine onbinlerce kişiyi yerleştirmeniz hoyratlıktan ötürü Avrupa topraklarına bir ihanettir. Nüfus yoğunluğu ile boğduramazsınız.
(Trakya’da ekilen buğday ve ayçiçeğinden alınan verim Konya Ovası’ndaki verime yakındır.)
Çorlu’da TOKİ’nin talip olduğu bu kadar büyük bir alanın toplu konut alanı ilan edilmesinin mevcut arsa stoku ve her yıl nüfus artış hızına göre ‘Trakya Alt Bölgesi’ Ergene Havzası 1/100 000 ölçekli çevre düzeni planı 2023 projeksiyonu olarak belirtilen 600 bin (bize göre 2 milyon olacak) kişiye ulaşılamayacağı aşikârken böyle bir yatırım yapılması neden gerekmektedir?
Günümüz Türkiye’sinde çarpık yapılaşmanın ve sanayinin iç içe geçtiği ve en karmaşık Kocaeli’ne bağlı Gebze’nin yaklaşık olarak 350 bin nüfusuyla mevcutta nüfusu 245 bin olan Çorlu’nun 4’te 1’i büyüklüğündeki bir alanı toplu konut alanı ilana ederek yeni bir Gebze mi yaratılmak isteniyor?
Son bir not: Edirne’deki Kültür Koruma Varlıklarını Koruma Kurulu’nun, ‘tescil’ kararı aldığı yerlerin korumasını kimler mi yapacak?
İşte kurul üyelerinin adları; Fikret Bayhan (Serdivan Belediyesi Başkan Yardımcısı, ODTÜ Mimarlık mezunu), Abdullah Ergün Bal (Hukukçu), H.Gül Gökçek (Y. Mimar), Mesut Dündar (Sanat tarihçisi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi), Akın Yalçınkaya (Arkeolog), M. Cemalettin Satoğlu (Mimar), Prof. Dr. Nazlı Ferah Akıncı (Y. Mimar, Yıldız Teknik Üniversitesi), Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Temsilcisi, Çorlu Belediyesi Temsilcisi ve Tekirdağ Müze Müdürlüğü yetkilisi.)
kuzeyormanlari