BİRGÜN / ANKARA
Gezi Direnişi sonrası AKP karanlığına karşı en geniş cephede mücadele çağrısı olarak kurulan ve hayat bulan Birleşik Haziran Hareketi ikinci kez Türkiye Meclisi’ni topluyor. Haziran Hareketi tüm Türkiye’den gelen delegelerle bugün ve yarın yapacağı tartışmalarla mücadele programını güncellerken muhalefet zeminlerinin genişlemesi için atacağı adımları masaya yatıracak.
Açılış Korkut Hoca’dan
Haziran Hareketi’nin bugün başlayacak Türkiye Meclisi toplantısının açılış konuşmalarından birini ODTÜ Vişnelik’deki çağrıcı heyette de olan Prof. Korkut Boratav’ın yapması bekleniyor.
Yaklaşık 150 meclisten gelecek olan 500’ü aşkın delege Türkiye’nin temel sorunlarına karşı mücadele yöntemlerini tartışacak.
Pazar büyük buluşma
Haziran 2. Türkiye Meclisi bugün sadece Meclis temsilcileri ile bir toplantı gerçekleştirecek. Barış için mücadele, başkanlık, laiklik ve emek mücadelesi gibi temel başlıklarda bir tartışma yürütülecek. Pazar günü yapılacak buluşma Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda gerçekleşecek. Kamuoyuna açık yapılacak toplantıda içinde bulunulan antidemokratik duruma tepki gösteren yurttaşların söz alması bekleniyor.
Ankara’dan tüm meclislerin aktif katılımıyla gerçekleşecek buluşma için Hazirancılar şu sözlerle çağrılıyor:
“… Tüm dostlarımızla birlikte ‘Diktaya Nokta’ buluşmasında bir arada olacağız.
Erdoğan’ın ülkemizi götürmek istediği yer malum. Her yanı çürümüş, lime lime dökülen düzenlerini baskıyla sürdürmeye çalışıyorlar.
Haziran isyanından Cerattepe’ye, bugün ayağa kalkan liselilere kadar halk İslamcı faşizme teslim olmayacağını gösterdi.
Şimdi bir adım daha atma, birleşme ve diktaya nokta koyma zamanı.
Haziran 2. Türkiye Meclisi’nde, Cerattepe’den liselere ayağa kalkan milyonları, Şeriat-Hilafet anayasasını durdurmak, emeğin gasp edilen haklarını savunmak ve laikliği kazanmak için omuz omuza vermeye çağırıyoruz!
Artık Yeter ! Diktaya Nokta.”
***
Türkiye Yürütmesi belirlenecek
Haziran 2. Türkiye Meclisi toplantısı sonunda sonuç metni ile birlikte mücadele programının da şekillenmesi bekleniyor. Ayrıca toplantı sonunda Haziran’ın bir sonraki Meclis toplantısına kadar faaliyetleri koordine edecek Yürütme Kurulu’da seçilecek.
Bu dönem bir farklılık yapılarak bölge temsilcilerinin de Yürütme Kurulu’nda temsili sağlandı. Türkiye’nin 16 farklı bölgesinden birer temsilci yürütme kurulunda yer alacak. Siyasi partilerden akademiye ve emek örgütlerine kadar birçok ismin yürütme kurullarında yer alması bekleniyor.