Eylemciler “Ebediyyen demokrasi,” “Biz halkız. Bizim irademiz, bizim tercihimizdir,” “Mesleğine karar ver: Gazeteci misin, emperyalizmin operasyon aracı mı?” yazılı dövizler ve Türk bayrakları taşıdı.
Öğrencileri temsilen konuşan TUSU Genel Sekreteri Mustafa Başkara, eylemlerinin amacının Türkiye’de olup bitenleri kendi kamuoylarına çarpıtarak aktaran batı medyasını protesto etmek olarak açıkladı.
“Milletin sesi İngiltere‘de”
“Türkiye’de bir demokrasi mücadelesi verildi.” ifadesini kullanan Başkara, “Bu mücadelede 240’dan fazla Vatandaşımız hayatını kaybetti. Amacımız tanklarla insanımızın üzerine yürüyen, silahlarla susturabileceğini düşünen, milletin iradesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisini ve Cumhurbaşkanlığı Sarayını bombalayan iradeye karşı dimdik duran milletimizin sesini İngiltere’de, Londra’da, BBC’nin önünde duyurmak.” diye konuştu.
Başkara, medyadan istihbarat servislerine kadar Türkiye üzerinde Oyun oynayan odakların karşısında birlik içinde durduklarını göstermek istediklerini dile getirdi.
FETÖ’yü kınadıklarını belirten Başkara, “Milletin iradesi bunlara dur dedi. Gecenin bir yarısı sokaklara döküldü, tamamını bertaraf etti.” diye konuştu.
İngiliz yayım kuruluşu önündeki gösteride Türk öğrenciler “Vatan sana canım feda,” “Bize her yer Türkiye,” “BBC ellerini Türkiye’den çek,” “Adil ol BBC,” “BBC darbeyi desteklemeyi bırak” şeklinde sloganlar attı.
BBC önündeki eylemlerini İstiklal Marşı’nı okuyarak bitiren öğrenciler buradan Türkiye’ninLondra Büyükelçiliğine yürüdü.
Büyükelçilik önünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye’ye destek sloganları atan öğrencileri binadan çıkarak yanlarında gelen Büyükelçi Abdurrahman Bilgiç de tebrik etti. Öğrencilerle sohbet eden Bilgiç, destek eyleminden ötürü teşekkür etti.
Batı medyası darbeyi unuttu
15 Temmuz‘daki darbe girişiminin yaşandığı gece BBC’nin genel merkezi önünde toplanan yüzlerce Türk vatandaşı da İngiliz yayın kuruluşunun haberlerini protesto etmişti.
Darbe girişiminin engellendiğinin anlaşıldığı saatlerde bile BBC, girişim başarıya ulaşmış gibi haber vermeye devam ederken, “Darbeye nasıl gelindi?” başlığı altında Türkiye’de son birkaç yılda yapılan siyasi tartışmaları listelemişti. İngiliz televizyonunun yaklaşımı, askeri darbe girişimini “doğal siyasi bir sonuç” gibi sunmak olmuştu.
FETÖ’nün 246 kişinin şehit edildiği darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Batı medyasında olay gününe ait sıcak çatışma haberleri yerini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ve hükümeti hedef alan “otoriterleşme tehlikesi” ithamlarına bıraktı. Darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler veya halkın tanklara karşı koyuşu ise haberlerde çoğu kez yer bulmuyor.
milliyet