anadoluverumelimedya.com

Kanadoğlu’ndan ‘damat’ çıkışı

Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Kanadoğlu, İBB Başkanı Topbaş ve eski Başbakan Yardımcısı Arınç’ın damatlarının tahliyesini değerlendirdi.

Bünyamin ÖZTÜRK / ANKARA

Reklam alanı

FETÖ soruşturmaları kapsamında “Damatların” serbest bırakılmasına tepkiler artarak devam ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın FETÖ’den tutuklu damadı Ömer Kavurmacı’nın tahliyesi kamuoyunda eleştirilere neden olmuştu. Son olarak AKP’li Bülent Arınç’ın damadı Ekrem Yeter’in tahliye kararı ise AKP içerisinde dahi rahatsızlığa neden oldu.

Tahliye kararlarını değerlendiren Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, uyarılarda bulundu. Kanadoğlu, “Adalet ayrım yapmaya başladığı anda toplumun adalet duygusu ölür ve kanunsuzluk durumu ortaya çıkar. Şuanda Türkiye’de böyle bir süreç yaşanıyor” diye konuştu.

Ortada büyük bir tehlike olduğuna dikkat çeken Kanadoğlu, adaletsizliğin başladığı anda devlet yapısının çökeceğini belirtti. Kanadoğlu, “Ayakta kalmak istese de kalamaz. Çünkü her şeyin başı adalettir. Kanunların uygulanmasını bir kenara bırakıyorsanız siz hukuk devleti değilsiniz demektir. ‘Şu ismin damadı olduğu için tahliyesi gerekir’ diyemediğiniz için sabit ikametgâhı var diye tahliye ediyorsunuz. Tutuklu olan diğer kişilerin sabit ikametgâhı yok mu?” dedi.

Yargısal alanda hiçbir hakim ve savcının vicdani kanaati ile kanunlara göre karar veremeyeceği bir süreç yaşandığını bildiren Kanadoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Böyle bir yargı sistemi içerisinde bu sonuçlar maalesef kaçınılmaz. Bu sadece bir mahkeme hâkiminin karar vermesinden ibaret bir durum değil. Aslında yaşanan sürecin nereden başladığına bakmak gerekir. Ergenekon ve Balyoz kumpaslarından itibaren yargının içine sokulduğu durumun doğal sonucu yaşanıyor. 12 Eylül 2010 yılında yapılan referandum da başka bir başlangıç noktasıdır. Yargı bağımsızlığı diye bir şey bahse konu olmayınca bundan farklı bir sonuç çıkması beklenemezdi.”

Sulh Ceza Hâkimliklerinin yapısına da değinen Kanadoğlu, “Sulh Ceza Hâkimlerinin verdiği kararların aynı hâkimlikler içinde incelenmesi ve sonuca bağlanması olmayacak bir sistemdi. Ama özel olarak yapıldı. Özel olarak yargısal uygulama yaparsanız olacağı budur. Eskiden böyle bir şey yoktu. Bir pasif daire yaratıldı. Bu pasif daire içerisinden adalet çıkmaz. Aynı suçtan başkaları içeride diğerlerinin nüfusu var diye dışarı çıkıyorsa böyle bir devlet düzeni olmaz” şeklinde konuştu.

yeniçağ

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.