anadoluverumelimedya.com

Bahçeli koltuğunu korumak için AKP ile işbirliği yapıyor

Aydınlık / Ankara

Reklam alanı

MHP’de 1 Kasım seçimleri sonrasında başlayan parti içi mücadele bütün hızıyla sürüyor. Olağanüstü tüzük kurultayı için yeterli imzayı toplayan muhalefet, Bahçeli yönetiminin direnmesi sonrasında yargıya başvurdu. Muhalefetin yargıda sonuç alması durumunda Bahçeli’nin gidişinin başlayacağını belirtirken, Bahçeli de muhalefetin önünü kesmek için her yolu
deniyor.

AKP, 330 SAYISINA ULAŞMADA UMUDU KESMİŞTİ
Parti içi mücadele yargı aşamasında devam ederken TBMM’de kurulan “Yeni Anayasa Komisyonu” dağıldı. CHP üyelerini çekti. Daha sonra TBMM Başkanı İsmail Kahraman komisyonu yeniden toplantıya çağırdı. CHP “parlamenter sistem dışında bir şeyi kabul etmeyiz, başkanlığı tartışmayız” diyerek teklifi geri çevirdi. MHP milletvekilleri ve MHP yöneticileri özel sohbetlerde “CHP olmadan masada AKP ve HDP ile yan yana olmayız” derken ve AKP 330 sayısına ulaşmadan umudu kesmişken Bahçeli’den sürpriz bir açıklama geldi.

‘MHP MASADAN KAÇMAZ!’
Bahçeli 5 Mart günü, “referandum için gerekli katkıyı sağlayacaklarını” açıkladı. Bahçeli şunları söyledi: “MHP masadan kaçmaz. Masada oturduğu yerde 3 arkadaşımız oturuyor ama komisyonun verimli olması için TBMM’de olan tüm partilerin çalışma usul ve esaslarına göre orada bulunmalarında yarar var. Masadan kalkmadan herkesi davet ederiz. Gelmezlerse siyasi iktidar B planını ortaya koymalıdır. TBMM’yi bilgilendirmelidirler. Bu ancak referandum yolu ile mümkün olabilir. Onun için de milletvekilinin 330’a tamamlanması lazım. Referandum söz konusu olursa da MHP’nin anayasa konusundaki hassasiyetleri göz önünde bulundurarak gerekli katkıyı sağlanacaktır.”

ERDOĞAN’A ‘ELİMDEN TUT’ MESAJI
Yargının MHP yönetiminin kaderi ile ilgili vereceği kritik karar öncesinde Bahçeli’nin yaptığı bu açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “bana destek ol” mesajı olarak değerlendirildi.
MHP muhalefeti Bahçeli’nin açıklamasının zamanını ve içeriğini “manidar” olarak niteledi. Aydınlık’a konuşan bir milletvekili, “Biz sürekli HDP ile aynı masada oturmayız diyorduk. Şimdi Yeni Anayasa Komisyonu’nda birlikteyiz. Üstelik ana muhalefet partisi çekilmişken o masada oturmakta ısrar ediyoruz. Genel Başkan, parti organlarına danışmadan masada kalacağımızı açıkladı. Seçim bölgelerimizden büyük tepki var. Taban ‘Bahçeli kendini kurtarmak için partiyi sattı’ serzenişinde. ‘Bahçeli Erdoğan’a ‘elimden tut’ mesajı veriyor’ diyen il ve ilçe yöneticilerimiz var” dedi.

‘BEN SENİ KURTARDIM, SEN DE BENİ KURTAR’
Geçen dönem parlamentoda görev yapan bir başka MHP’li de şunları söyledi: “Genel Başkan sıkıştı. Yargı muhaliflerin lehinde karar verirse ilk yenilgisini almış olacak. Arkası peş peşe gelecek. En yakınındakiler bile kendisini terk edecek. Bütün bunları biliyor. Bu nedenle AKP ve HDP ile Anayasa Masasında kalarak AKP’den, özellikle de Başkanlık için gözü kararmış olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yardım istiyor. ‘Ben gidiyorum, kurtar’ diyor. Duyduğumuza göre bazı dirsek temasları da olmuş. Yargı konusunda yardım istenmiş. Genel Başkan yerinde kalmak için partiyi baraj altına itiyor. HDP ile masada oturmamızı taban affetmez.”

‘F TİPİNE DİKKAT EDİYORUZ’
Öte yandan MHP Genel Başkan adayı Sinan Oğan, f tipi yapının MHP’ye sızma girişimlerine değinerek, “Biz MHP’de bir tüzük kurultayı toplamak ve daha sonra MHP Genel Başkanı olmak üzere bir yola çıktık. Bu süreçte yanımıza, yönümüze, sağımıza, solumuza Paralel Yapı’nın yanaşmamasına özellikle dikkat ediyoruz. Etrafımızın Paralel Yapı mensuplarıyla kuşatılmasına izin vermiyoruz. Kadrolarımız arasına bir sızma olmaması için azami gayreti gösteriyoruz. Arkadaşlarımla birlikte ülkücü-milliyetçi olarak kamuoyunun önüne çıkıyoruz” dedi.

CHP-MHP ARASINDA MASA GERİLİMİ
Bahçeli’nin AKP’ye anayasa desteği CHP ile MHP arasında da gerilime yol açtı. CHP yöneticileri de Bahçeli’nin referandumla ilgili açıklamalarının Erdoğan’a mesaj olduğunu belirttiler. Bahçeli’nin Erdoğan üzerinden yargıya baskı yaptırma peşinde olduğunu vurgulayan CHP’liler MHP kurultayı ile ilgili yargının vereceği kararın iyi izlenmesini istediler. Öte yandan CHP ile MHP arasındaki gerilim Genel Kurul’a da yansıdı. CHP MHP’yi parti içi sorunlar nedeniyle masada oturmakla suçlarken, MHP’liler de CHP’nin AKP ile haftalarca süren “istikşafi” görüşmelerini gündeme getiriyor. Genel Kurulda bu konuda CHP’li Özgür Özel’le MHP’li Oktay Vural, Mevlüt Karakaya ve Seyfettin Yılmaz arasında sert tartışmalar da yaşandı.

http://www.anadoluturkhaber.com/TR/Detail/Bahceli-Koltugunu-Korumak-Icin-AKP-Ile-Isbirligi-Yapiyor/13577#.VuGo8i83iGo.facebook

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.